Aktiviteter

Lund: Traditonell stad med stora framtidsplaner

  • Historisk men framtidens stad

Lund – En mysig stad belägen i södra Sverige, som med sina historiska byggnader och kullersten tar dig tillbaka i tiden, men låt dig inte luras. Lund är nämligen hem för några av Sveriges mest framgångsrika IT-företag. Forskning och industri har en lång tradition i staden, och Lunds Universitet jobbar ständigt på att bidra till stadens tillväxt. Det byggs nu två stycken forskningsanläggningar, varav en kommer att bli världens mest kraftfulla neutronkälla.

  • Flyinge – Ett av världens äldsta stuterier

För den hästintresserade så är Lund hem till Flyinge Kungsgård, som är välkänt och historiskt för hästfolk. Hästavel har bedrivits där sen 1100-talet och är ett av världens äldsta stuterier, och det bästa är att det är öppet året runt mellan kl. 09:00 – 16:00 så du fritt kan strosa omkring bland vackra miljöer och majestätiska hästar.

  • Fiske – Ett måste i Lund

Med Lunds fantastiska miljöer och omgivning är det ett måste att prova på fiske. Det finns en mängd olika åar du kan välja mellan, så som: Höje å, Kävlingeån-Löddeå, Rögle dammar, Vombsjön och Björkaån. Ni hör själva, att det finns ”plenty of fish in the sea”!

  • Ta dig runt i stan – Cykling

Lund är gångvänligt var än du ska ta dig, men en stor del av befolkningen cyklar runt, och är inte det något av det mysigaste som finns? Att cykla på kullersten bland små söta hus och maffiga historiska byggnader. Du har även chansen att prova på att cykla mountainbike, där du cyklar i naturreservatet Skrylle och få ta in vackra miljöer och fartfyllda stigar.

  • Se Lund från himlen

Den som inte är så sugen på att cykla omkring i stan och ta sig till destinationerna på mark kan ta sig en tur med ballong, och på det sättet få en stor överblick över hur staden är byggd och ser ut. Du får även hjälpa till att förbereda ballongen och få kunskap av de erfarna piloterna. I fyra timmar bestämmer vinden er hastighet och du kommer även att se nästan hela Skåne. Ta med dig kameran och ta massa häftiga bilder på det vackra svenska landskapet. Med så mycket luft och intryck blir man lätt hungrig, därför serveras det picknick vid landning, och även en tradiotionell dubbningscermoni.