Händelser

Vad händer i Lund?

Lund är först och främst förknippat med studier och är en av Sveriges främsta studentstäder. Med sitt stora och anrika universitet finns det en mängd unga och drivna personer som försöker klara av sin utbildning. I och med detta blir Lund också väldigt attraktivt för att anordna event i.

Förutom alla studenter som finns i staden, finns det en sak till som staden är känd för. Komedin har alltid varit stark i staden och man har därför förärat staden med en helt egen komedivecka. Detta är en vecka där komiker ifrån hela Sverige och ifrån utlandet också för den delen, kommer till staden för att underhålla folkmassorna. Ofta brukar man utse någon sorts frontfigur som ska leda veckan framåt som någon slags konferencier. Under åren som gått har det funnits en hel del svenska komiker som har påbörjat sin karriär inom komedin i Lund. Detta är därför ett av de mest kända och största eventen som Lund håller varje år.

Även sporten är stark i Lund. Det första som man kommer att tänka på är kanske inte de större sporterna såsom ishockey eller fotboll. I Lund är det handbollen som dominerar, då man har haft två klubbar som har snubblat in och ut ur den högsta serien under många år. Vissa år är starkare än andra men någonting som alltid består är en gigantisk ungdomsturnering. Denna turnering har fått namnet ”Lunnaspelen” och ska ju helst uttalas på bred skånska. Turneringen skulle man kunna jämföra med Gothia cup inom fotbollen. Lunnaspelen är en av världens största och mest förnäma ungdomsturneringar och lag ifrån hela världen kommer för att deltaga. Med tanke på Sveriges starka historia när det kommer till handboll i de största mästerskapen, är detta absolut ett event som man ska ta sig tid att besöka.

Någonting som kanske inte är ett lika starkt varumärke för staden, men som ändå drar en hel del natursugna resenärer, är fisket runtomkring staden. I utkanterna av staden kan man hitta fina fiskevatten som man absolut ska prova på om man är en fiskentusiast. Förhoppningsvis kan man få en inte alltför ful fisk på kroken.